Trainer: Alexander Egberink

Gezond verstand is ver verheven boven regels en processen - geef elkaar vertrouwen en leef naar de geest van de regels

<h2>Alexander Egberink</h2>

Alexander Egberink

Sinds 2021 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Communicatie en Management.

a.egberink@steynallberg.com

“Ik ben pragmatisch, treed graag buiten de gebaande wegen, een tikkeltje avontuurlijk en ben continu op zoek naar de drijfveren van mensen.”

Ik ben woonachtig in het zuiden van het land, terwijl mijn oorsprong in Twente ligt. De gezelligheid en werklust van de Brabanders, gecombineerd met de nuchterheid van een Tukker. Een mooie combinatie voor mij. Ik woon in het Brabantse land samen met mijn vrouw en twee kinderen. Vanaf mijn studietijd, ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Aanvankelijk in loondienst, maar al snel als zelfstandig ondernemer. Ik ben als zelfstandig ondernemer gestart, omdat ik het belangrijk vind om keuzes vanuit mijn intrinsieke motivatie te maken.

Als ondernemer zijn er verschillende zaken op mijn pad gekomen. Van een eigen trainingsbureau tot het nemen van participaties in andere bedrijven. Zoals het met vrijwel alles is wat we doen in ons leven: je leert het meeste van theorie toepassen in de praktijk. Maar het meeste heb ik geleerd van de praktijk die heel anders uitpakten dan verwacht. Hoe ga je daar zelf mee om? Wat doet dat met je communicatie? Hoe kijken andere mensen naar je? Hoe kun je in alle omstandigheden het meest effectief blijven communiceren en handelen? Hoe blijf je in je energie en voorkom je escalaties? Dat zijn hele interessante vraagstukken die dan duidelijk worden. Bij het oplossen van onverwachte ontwikkelingen helpt geen computer. Dan is het enige middel om een oplossing te vinden goede communicatie. Op zulke momenten geldt dan de menselijke maat/ ons gezonde verstand. Gelukkig is dat nog steeds leidend.

Ik kan er enorm van genieten als ik mensen tegenkom die onder alle omstandigheden zichzelf kunnen en willen zijn. Uiteraard met respect en begrip voor de medemens. Binnen een organisatie werken zoveel verschillende persoonlijkheden met evenzoveel verschillende persoonlijke belangen. Al die persoonlijkheden en belangen samen laten werken voor een gezamenlijk doel, is het mooiste wat er is. Jezelf blijven en toch opgaan in een groter geheel. Wat een energie kan er dan toch vrijkomen.

In mijn vrije tijd mag ik graag sporten: op de racefiets, mountainbike, maar ook lekker schaatsen in de winter, bij voorkeur op natuurijs. Heerlijk een worden met de natuurelementen. Ook doe ik aan skydiven. Ik doe dat al ruim 30 jaar en ben 15 jaar actief geweest in het competitief formatiespringen. Ik heb in verschillende teamsamenstellingen gesprongen en aan diverse internationale wedstrijden meegedaan. Het groepsproces in een competitief sportteam is voor mij heel erg leerzaam geweest. Het heeft me niet alleen veel over mezelf geleerd, maar ook over groepsdynamiek. Communicatie en begrip hebben voor elkaar zijn in elk groepsproces essentieel. Als het lukt om een sterk team te formeren en je bereikt mooie doelen met elkaar, ervaar ik dat als het meest voldoening schenkende wat je als persoon kunt meemaken.

Wat voor sportteams geldt, geldt uiteraard ook voor teams binnen bedrijven. Het motiveren van mensen, het beste in jezelf naar boven halen, dat is waar ik graag een bijdrage aan wil leveren. Dat doe ik als partner van Steyn&Allberg. Met het Talentboard is er een heel mooi instrument wat elke medewerker meer inzicht geeft in de eigen kwaliteiten en het potentieel als werknemer en als mens. Elke medewerker is uniek, elk team heeft onontdekte kwaliteiten. We kunnen zoveel meer dan we denken. Durf zelf te blijven nadenken, blijf kritisch op regels die tegenwerken in plaats van meewerken. Samen met jullie span ik me heel graag in om die potentiële kracht die eenieder heeft, naar boven te halen.

Ik ben pragmatisch, treed graag buiten de gebaande wegen, een tikkeltje avontuurlijk en ben continu op zoek naar de drijfveren van mensen. Graag tot snel!

Elke medewerker is uniek, elk team heeft onontdekte kwaliteiten. We kunnen zoveel meer dan we denken. Durf zelf te blijven nadenken, blijf kritisch op regels die tegenwerken in plaats van meewerken.

Alexander Egberink

Trainer Communicatie en Management, Steyn&Allberg

alexander egberink
alexander egberink steyn allberg

Mijn favoriete film

James Bond
van Ian Flemming

Gespecialiseerd in

Management en Communicatie
leiderschap

Meest waardevolle boek

Topteams
van Katja Staartjes

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Alexander persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

ER ZIJN GEEN BLOGARTIKELEN BESCHIKBAAR

Bekijk meer inspirerende trainers

René Voortman

Succesvol zijn met een organisatie komt door de kwaliteit van uw medewerkers.

Marianne Boerman

Gooi het roer om!
 

Bekijk alle trainers