Trainer: Hans Klippel

Als u goed voor uw werknemers zorgt, dan zorgen zij goed voor de klanten!

<h2>Hans Klippel</h2>

Hans Klippel

Sinds 2018 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales en Communicatie.

h.klippel@steynallberg.com​

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.

Op 11 november 1964 ben ik geboren in Delft. Opgegroeid in ’s-Gravenzande in het Westland, tussen de tomaten en chrysanten. Buiten dat ik veel vrije uren in de kassen aan het werk was, had ik weinig met tuinbouw.
Al vroeg wilde ik ‘iets’ met auto’s gaan doen. Dat nam een aanvang met zelf sleutelen aan eigen auto’s, gevolgd door een technische opleiding aan de MTS Autotechniek in Apeldoorn. Omdat ik techniek uiteindelijk toch niet zo’n goed verdienmodel vond, heb ik aansluitend ook de business opleiding aan de IVA in Driebergen gevolgd. Door de jaren heen groeide de belangstelling voor mensen en hun gedrag, en werd een passie. Dat resulteerde, na een burn-out in 1996, uiteindelijk in een avondstudie Bedrijfspsychologie en later ook Organisatiepsychologie.

De zoektocht naar de redenen van gedragingen van klanten en de mogelijkheden om dit gedrag positief te beïnvloeden leidde mij in 2006 naar de Nederlandse importeur van Toyota en Lexus. Ik ben daar ruim tien jaar vaardigheidstrainer geweest voor service- en salesmedewerkers. Na een korte tussenstap besloot ik om een lang gekoesterde wens te vervullen door een eigen trainingsbureau te starten. Vrijwel direct daarna kwam ik in contact met Steyn&Allberg en maak nu twee en een half jaar deel uit van het team. Buiten mijn interesse in het gedrag van mensen, mag ik mij graag verdiepen in moderne geschiedenis, vanaf ca. 1850 tot gisteren. Want gisteren is nu ook geschiedenis.

Ik ben een aanhanger van Stephen Covey. Voor wie hem niet kent; hij is de grootmeester in persoonlijke ontwikkeling. Zijn gehele werkzame leven heeft deze gedragswetenschapper zich beziggehouden met het ontrafelen van het menselijk gedrag, hetgeen heeft geresulteerd in verscheidene boeken over dit interessante onderwerp.
Een tweede passie is Hospitality. Voornamelijk volgens de regels van het Japanse Omotenashi. Vrij vertaald betekent dit ‘de klant is Keizer’ en ‘Oprechte dienstbaarheid’.
Het is een ingebakken onderdeel van de Japanse cultuur. Ik heb Omotenashi diverse malen mogen beleven in Japan en heeft een grote indruk op mij achtergelaten. In hospitality trainingen ga ik graag met medewerkers aan de slag om gastvrijheid op een hoog niveau te brengen. Gastvrijheid is uiteraard niet een op zichzelf staand begrip. Het kan uitstekend worden toegepast om klanten aan een bedrijf te binden, zodat zij vaker terugkomen en gemiddeld méér besteden in het bedrijf of in de winkel. Het implementeren van Omotenashi in een salesorganisatie levert dus meer omzet op.

Naast trainer ben ik ook vader van twee geweldige jongens, echtgenoot en voorganger in de Katholieke kerk.
Epictetus, de stoïsche wijsgeer uit de eerste eeuw van onze jaartelling heeft dit op laten tekenen: “Iedereen wist dat het niet kon, totdat iemand kwam die dat niet wist”.
Dit is ook mijn motto: (mee)denken over hoe missie, visie, plannen en voornemens wél kunnen worden geïmplementeerd en uitgevoerd, zonder terughoudendheid, zonder beperking, zonder negatieve inzet. Gewoonweg, omdat denken en doen in oplossingen meer oplevert dan het bedenken waarom iets niet zou kunnen.
Deze positieve inzet mag een klant of opdrachtgever van mij verwachten.

Mee denken over hoe missie, visie, plannen en voornemens wél kunnen worden geïmplementeerd en uitgevoerd, zonder terughoudendheid, zonder beperking, zonder negatieve inzet.

Hans Klippel

Trainer Management en Communicatie, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

Any given Sunday
van Oliver Stone

Gespecialiseerd in

Sales en Communicatie
hospitality

Meest waardevolle boek

De zeven eigenschappen van effectief Leiderschap
van Stephen Covey

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Hans Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

René Voortman

Succesvol zijn met een organisatie komt door de kwaliteit van uw medewerkers.
 

Bekijk alle trainers