Trainer: Jan Rosier

Er valt nog veel winst te behalen!

<h2>Jan Rosier</h2>

Jan Rosier

Sinds 2019 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales en Management.

j.rosier@steynallberg.com

“Het verleden en het heden vielen samen in de ambitie om bedrijven en mensen te helpen verbeteren”

Alweer ruim 50 jaar geleden ben ik geboren in Amsterdam, waarna ik via Amersfoort als driejarige ben geland in Hoorn. Dat was niet omdat mijn ouders verzot waren op verhuizen, maar meer omdat de woningnood (ja, toen ook al), mijn vader dwong om werkgevers uit te zoeken die een woning konden faciliteren. Zodoende kwamen we uiteindelijk in Hoorn terecht waar ik nog steeds woon, samen met mijn jeugdliefde Nancy, dochter Maxime en zoon Silvan.

Al vanaf mijn jongste jeugd was ik een vrij sportief ventje, dus mijn moeder had het maar druk met heen en weer fietsen tussen de voetbal-, judo-, tennis- en zwemmenlessen. Niet alleen vond ik sporten leuk, ik bleek ook nog enige aanleg te hebben en ontwikkelde mezelf als een allround sporter, met een voorliefde voor voetbal. Die lijn heb ik doorgezet en ben, na de middelbare school, naar het CIOS gegaan voor een opleiding als trainer/coach in de sportwereld. Een prachtige opleiding waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen als mens en die me een basis heeft meegegeven in het planmatig motiveren, ontwikkelen en begeleiden van mensen en teams.

Na enkele jaren in de sportwereld kreeg ik de uitdaging om een carrière in de zakelijke wereld op te bouwen. Dat betekende tussen het werken door wel weer enkele jaren naar de schoolbanken, waar ik de gewenste vaktechnische en managementdiploma’s heb behaald. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de overname van een grafisch bedrijf. Waarna ambitie, motivatie en visie hebben geleid tot verdere groei, overnames en fusies. Tot zover de successen… Medio 2011 sloeg de bankencrisis echter in volle hevigheid toe… Lang verhaal kort, dit resulteerde in een faillissement van een aantal werkmaatschappijen met als negatief bijeffect dat ik door alle spanning mijzelf even behoorlijk kwijt was. Door goede coaching en begeleiding ben ik er destijds gelukkig weer goed uitgekomen.

Ondertussen hield en hou ik me nog steeds bezig met mijn voorzitter rol van de Hoornse Ondernemers Compagnie. Om samen met mijn medebestuurders het ondernemersklimaat in en om Hoorn te verbeteren vraagt veel, maar geeft ook veel. Een flinke en soms ideologische uitdaging, maar wel eentje waardoor ik continue in contact ben met het bedrijfsleven en (semi)overheden.

Na alle gebeurtenissen was het ook tijd om na te denken over de vraag ‘en wat nu?’. Die keuze lag eigenlijk al snel voor de hand; het verleden en het heden vielen samen in de ambitie om bedrijven en mensen te helpen verbeteren. De keuze om weer trainer/coach te worden en mijn zakelijke en sportieve ervaring te combineren onder het motto ‘er is nog veel winst te behalen’. Maar om dat te kunnen doen vond ik het noodzakelijk zelf opgeleid te worden en met moderne trainingsprogramma’s te kunnen werken. En dat vond ik bij Steyn&Allberg. Vanaf de eerste kennismaking voelde ik een match die me in staat stelde om mijn ambities vorm en inhoud te geven en daarmee van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor mijn relaties. Waarbij ik door mijn brede ervaring aan iedere training of coaching traject extra waarde kan toevoegen in de mindset van de deelnemers. Met als doel: duurzame groei!

Met een inspirerende en doelgerichte aanpak, stimuleer ik medewerkers om méér uit zichzelf te halen. Winnen doe je samen.
Om de organisatie te laten groeien en doelen te bereiken, verhoog ik de kennis van je medewerkers. Met trainingen op maat geef ik praktische tools mee die ze blijvend kunnen inzetten.

Jan Rosier

Trainer Management en Sales, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

Once upon a time in the West
van Sergio Leone

Gespecialiseerd in

Management en Sales
gespreksvaardigheden

Meest waardevolle boek

Doorbreek de cirkel
van Arend Ardon

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Jan

Ik wil Jan Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Virgil van Dijk

Ik help u met persoonlijke- en organisatie ontwikkeling voor de lange termijn.
 

Martijn Vroom

Iedere deelnemer komt met veel energie en vol enthousiasme de training uit!
 

Roel Uildriks

Samen het beste uit jezelf halen en anderen gelukkiger en succesvoller maken.
 

Bekijk alle trainers