Trainer: Karin Berenschot

Inspiratie is moeiteloze motivatie

<h2>Karin Berenschot</h2>

Karin Berenschot

Sinds 2022 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Communicatie en Management

k.berenschot@steynallberg.com
“Voel je nooit te groot om vragen te stellen
en weet nooit te veel om iets nieuws te leren.”

Inspiratie is moeiteloze motivatie. Vanuit meer zelfvertrouwen, vanuit een groeimodus in een organisatie een rol moeiteloos vervullen geeft energie en geeft de organisatie meer daadkracht. Mijn missie is om samen met jou, niet-functioneel gedrag te veranderen in functioneel gedrag. Dit heeft ook direct een positief effect op de (werk)omgeving.

Waar komt die drive vandaan?
Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek in een ondernemersgezin. Een omgeving waarin hard werken en de Achterhoekse nuchterheid een grote rol speelden. Middenin de natuur en ook midden in een samenleving waarin een ieder de dingen neemt zoals ze zijn. “Interessant doen”, werd en wordt niet op prijs gesteld, echtheid wel. Opgroeien in de natuur in de vrijheid en veiligheid van een zelfbewuste omgeving met oog voor de medemens. Het naoberschap.

Wat ontdekte ik?
Ik ontdekte dat ik in het leven echte groei en ontwikkeling het mooiste vindt. Vanuit mijn rol als trainer, coach en docent in het bedrijfsleven en in het onderwijs probeer ik al vijfentwintig jaar steeds een ieder tot volle bloei te laten komen. Toch was dat soms lastig. Ik kwam zowel bij mijzelf als bij de ander blokkades tegen. Ik heb heel vaak gedacht: ‘Het kan anders, maar hoe?’. Ik heb veel gereisd in mijn tijd bij de KLM, maar toen ik weer terugkwam vanuit Zwolle in de Achterhoek, in Winterswijk, inmiddels gehuwd en moeder van drie kinderen, begon mijn echte reis. In mijn ontdekkingsreis heb ik via vele verschillende trainingen en opleidingen mijn eigen ik weer ontdekt! Vanuit mijn ‘eigen ik’ durfde ik ook verder te kijken dan het veilige spectrum.

Vaak bu’j te bange?
Een uitspraak die mij triggerde om verder te kijken en die mij uitdaagde en activeerde. Naast het mentale, het sociale en het persoonlijke, liggen soms vele wortels van het gevoel van overleven in de diepere emotionele lagen. Overtuigingen ontstaan uit perceptie die een beperkende rol kunnen spelen in het functioneren van medewerkers die commerciële, communicatie- en managementvaardigheden en veranderingsprocessen in de weg kunnen staan. Hier liggen uitdagingen voor positieve gedragsveranderingen die gekoppeld aan bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke doelstellingen voor een optimalisatie in de bedrijfsvoering kunnen zorgen; voor duurzame inzetbaarheid, voor werkgeluk, voor talentontwikkeling.

Via Steyn & Allberg komen al mijn ervaringen in non-profit en profitsector nu samen in een mensgerichte, positieve ontwikkelingsgerichte werkomgeving. Via deze werkomgeving kan ik via de visie en de missie van jouw organisatie, de medewerker en de organisatie samen met jou verder brengen.

“Ontwikkel jezelf én de ander! Mijn missie is om samen met jou, niet-functioneel gedrag te veranderen in functioneel gedrag.”

Karin Berenschot

Trainer Communicatie en Management, Steyn&Allberg

Hoe doe ik dat?
Door een nuchtere aanpak, vanuit een gezonde ‘drive’ de verbinding te maken en medewerkers en organisaties via een vraaggerichte aanpak beter te maken in dat wat zij doen. Als een medewerker lekker in zijn vel zit, een leidinggevende gesprekken moeiteloos kan laten verlopen en een organisatie staat waar het wil staan, is de intrinsieke motivatie de motor van een succesvolle organisatie. Medewerkers hun verantwoordelijkheid laten nemen, in beweging brengen, boeien, laten groeien en bloeien is mijn doel. Ook die van jou? Vaak bu’j te bange…
Karin Berenschot

Mijn favoriete film

The Shawshank Redemption
Frank Darabont

Gespecialiseerd in

Gespecialiseerd in
Communicatie en Management

Meest waardevolle boek

Moeiteloos
Gerard Meerstadt

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Karin Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Jan Rosier

Er valt nog veel winst te behalen!
 
 

Caspar Gesthuizen

Ik wil professionals echt verder helpen, beter maken in hun vak en laten groeien als mens.

Roy van Bijsterveld

Talenten laten bloeien, samen hogere resultaten bereiken en werkgeluk verhogen.

Bekijk alle trainers

Karin Berenschot