Trainer: Karlijn Snelleman

Mijn passie zit hem in het mensen in hun kracht zetten en klant- en medewerker tevredenheid verhogen. Hier zit voor iedereen en elk bedrijf zóveel winst.

<h2>Karlijn Snelleman</h2>

Karlijn Snelleman

Sinds 2021 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Communicatie en Management.

k.snelleman@steynallberg.com​
Samen een traject in gaan en dan de mooie effecten daarvan beleven is waar ik het voor doe.

Hoi, ik ben Karlijn en 37 jaar geleden geboren en opgegroeid in Den Haag. Een warme, zorgeloze jeugd onder toeziend oog van mijn hardwerkende vader en moeder met veel goede herinneringen. Totdat mijn moeder getroffen werd door de welbekende dodelijke ziekte, precies toen ik me in het hoogtepunt van de verandering in mijn hormoonhuishouding bevond en iedereen hiervan mocht meegenieten. Een tijd waarin er zoveel gebeurde dat ik van VWO, naar HAVO ging en op de hotelschool eindigde. Een tijd waarin mijn egoïsme en anarchie hoogtij vierden en mijn ouders uiteraard ook meer met zichzelf bezig waren dan met mij. Een tijd waarin ik veel wijze levenslessen heb geleerd en veel te snel volwassen werd. Maar alles kwam goed, moeders herstelde, ik haalde mijn diploma en was gaan samenwonen met mijn toenmalige vriendje. Het ‘echte leven’ kon beginnen en ik was er klaar voor. Ik had altijd in de horeca gewerkt, maar een fulltime ‘witte’ baan na de hotelschool leek een onmogelijke opgave in die branche. Zodoende kwam ik terecht op de klantenservice van een grote telecomprovider, alwaar ik ruim 10 jaar later als Regiomanager van 2 klantenservices vertrokken ben.

De managementervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan is zeer waardevol gebleken. Ik heb in verschillende coaching- en managementposities gezeten en overal weer nieuwe kennis opgedaan. Van het omgaan met lastige en zeer agressieve klanten tot het beste uit je team en medewerkers halen. Mijn leiderschapsstijl veranderde van redelijk directief naar ‘medewerkers in the lead’. Een verandering waarbij de resultaten het effect lieten zien. Niet alleen hielp ik mijn mensen in hun verdere carrière, maar ook behaalde we geweldige resultaten op afhandeltijd, First Time Fix, klanttevredenheid (NPS) en medewerker tevredenheid. Daarnaast ook meerdere reorganisaties begeleidt en ook een outsourcing traject.

Helaas werd mijn moeder 5 jaar geleden weer getroffen en overleefde het deze keer niet. Een turbulente tijd waarin ik nog meer waarde ging hechten aan vrienden en mijn passie voor kickboksen, maar ook een tijd waarin ik behoefte kreeg aan verandering. Ik ben gek op reizen en besloot in mijn eentje te gaan backpacken door Europa. Vlak daarna de liefde van mijn leven Niek ontmoet. Niek is zelfstandig ondernemer en kreeg vlak na de start van onze relatie een opdracht op Ibiza. Ik heb alles achtergelaten en ben met hem meegegaan voor een nieuw avontuur. Ik heb hier het stuk klachtmanagement, projectmanagement en HR bij een luxe villaverhuurder op me genomen. Wederom een hoop nieuwe ervaringen op het gebied van klantcommunicatie in verschillende talen. Daarnaast mocht ik ook mijn passie uitoefenen en het team op Ibiza coachen en trainen op de mooiste locaties. Inmiddels ben ik weer in Nederland om mijn passie hier uit te oefenen en is mijn vriend nog op Ibiza. Maar ook van deze stap gaan we een succes maken.
Wat is die passie dan? Mijn passie zit hem in het mensen in hun kracht zetten en klant- en medewerker tevredenheid verhogen. Hier zit voor iedereen en elk bedrijf zóveel winst. Het zorgt voor trouwe klanten en werknemers en dus stabiliteit en groei. Vaak wordt er veel tijd en geld gespendeerd in het aantrekken, selecteren en aannemen van nieuwe mensen, maar weinig tot niets in het behouden van de mensen die je al hebt. Ditzelfde geldt voor klanten. Natuurlijk is het belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken, maar het behouden van klanten is even waardevol. Al bewezen is dat mond- tot mond reclame nog altijd het meest effectief is. En met de digitalisering van de wereld vindt deze mond- tot mond reclame nu veel sneller plaats. Extra belangrijk dus om je managers en andere medewerkers in hun kracht te zetten en te laten excelleren.

Het traject wat Steyn&Allberg aanbiedt komt helemaal overeen met mijn visie en missie. Ik kon daarom niet wachten om me bij deze mooie groep aan te sluiten en zo jouw bedrijf en jouw mensen verder te helpen in het bereiken van de gestelde doelen. Samen een traject in gaan en dan de mooie effecten daarvan beleven is waar ik het voor doe.

Natuurlijk is het belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken, maar het behouden van klanten is even waardevol.

Karlijn Snelleman

Trainer Communicatie en Management, Steyn&Allberg

karlijn snelleman steyn&allberg
karlijn snelleman steyn&allberg

Mijn favoriete film

The perks of being a wallflower
van Stephen Chbosky

Gespecialiseerd in

Communicatie
Management

Meest waardevolle boek

Omdenken
van Berthold Gunster

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Karlijn Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Virgil van Dijk

Ik help u met persoonlijke- en organisatie ontwikkeling voor de lange termijn.
 

Martijn Vroom

Iedere deelnemer komt met veel energie en vol enthousiasme de training uit!
 

Roel Uildriks

Samen het beste uit jezelf halen en anderen gelukkiger en succesvoller maken.
 

Bekijk alle trainers