Trainer: Léon Jonker

Door samen op zoek te gaan naar de juiste balans, haal je het beste uit medewerkers

<h2>Léon Jonker</h2>

Léon Jonker

Sinds 2022 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales & Management

l.jonker@steynallberg.com

“Door mijn mensgerichte managementstijl weet ik mensen te binden en te motiveren om net dat stukje extra te leveren.”

Ik ben geboren in Groningen in 1984. En ik ben, al zeg ik het zelf, goed ingeburgerd in het Brabantse land vanaf mijn vierde.

Met mijn vriendin woon ik al enige tijd samen in Boxtel en delen wij al 19 jaar ons lief en leed. Reizen is en zal altijd een rode draad in ons leven zijn en we vinden het heerlijk om de wereld te ontdekken in al zijn schoonheid en diversiteit aan verschillende culturen. Het maken van een wereldreis mocht hierin ook niet ontbreken en hebben wij in 2015-2016, na lang wikken en wegen, de keuze gemaakt om een jaar te gaan reizen.

Onbewust heeft deze reis mij meer gebracht dan dat ik in eerste instantie had gedacht en heeft deze mij geholpen in de keuzes die ik vandaag de dag maak. Deze reis heeft mij stil laten staan bij wie ik ben, wat ik wil en waar ik naar toe wil, maar vooral ook wat ik daarvoor nodig heb.

De balans tussen werk en privé is daardoor voor mij ook steeds belangrijker geworden. Want als er iets is wat ik heb geleerd is, dat wanneer je gefocust wil blijven en je doel na wil blijven streven, de balans tussen werk en privé in evenwicht moet zijn. Wat privé is, is voor iedereen verschillend. Voor de ene kunnen dit hobby’s zijn, voor de ander zijn dit vrienden, maar wat voor mij heel belangrijk is, is het hebben van een uitlaatklep in de vorm van sporten en buiten in de natuur zijn. Hardlopen, wandelen met de hond, op pad met de camper en vooral niet te vergeten het pakken van een lekkere golf met surfen. Dit zijn zaken die er bij mij voor zorgen dat ik balans ben en blijf, en vooral het tijd vrij maken hiervoor zorgt ervoor dat ik in evenwicht ben in het dagelijks leven.

Na 15 jaar werkzaam te zijn in loondienst in diverse commerciële functies vond ik het tijd, met bovenstaande wetenschap, om verandering aan te brengen in mijn werk-privé balans. De laatste 5 jaar als Sales Manager hebben er mede aan toe bijgedragen dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan doen waar ik het meeste plezier uit haal. En dat is mijn kennis en kunde in sales en management overdragen op anderen d.m.v. coaching, training en begeleiding. En hoe mooi is het dat ik dit ook nog eens kan doen als zelfstandig ondernemer in samenwerking met alle partners bij Steyn&Allberg.

De ontwikkeling van medewerkers zorgen ervoor dat ze scherp en alert blijven.

Léon Jonker

Trainer Communicatie en Sales, Steyn&Allberg

Sales en management vormen de kern in het creëren van rendement en groei in een organisatie. Hier ligt mijn expertise en kan ik ondersteunen in het proces van groeien en professionaliseren. Dit doe ik door het trainen van medewerkers in commerciële vaardigheden en door het ontwikkelen, en waar nodig, het ontdekken van teamdoelstellingen. Ik denk mee rondom management-vraagstukken en help bij het positioneren van nieuwe diensten en producten.

Het investeren in medewerkers d.m.v. coaching, training en begeleiding is belangrijk om de marktkansen van een bedrijf blijvend te optimaliseren. De ontwikkeling van medewerkers zorgen ervoor dat ze scherp en alert blijven. In combinatie met het oog hebben voor werkplezier en de juiste balans tussen werk en privé, kunnen medewerkers uitblinken in het dynamische speelveld waar je in de wereld van sales mee te maken hebt. Deze wereld verandert snel en daarmee ook een passende aanpak. Door samen op zoek te gaan naar de juiste balans, haal je het beste uit medewerkers.

Wat ik kan bijdragen?
Door middel van een mensgerichte managementstijl weet ik mensen te binden en te motiveren om net dat stukje extra te leveren. Ik ben erop gericht om mensen in hun kracht te zetten en hen te helpen excelleren in hun vak. Ik help organisaties bij het behalen van doelstellingen en verbeteren van processen door middel van sales-, leiderschaps- en communicatieve trainingen. Maar daar stopt het niet! Juist dan gaan we samenwerken en gaan we op zoek naar hoe je medewerkers kan begeleiden in verdere persoonlijke ontwikkeling. Wat mij betreft is dit het mooiste vak wat er bestaat, durf jij de samenwerking aan?

Mijn favoriete film

Wolf of Wallstreet
Martin Scorsese

Gespecialiseerd in

Sales & Management

 

Meest waardevolle boek

De edele kunst van not giving a fuck.
Mark Manson

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Léon Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Jan Rosier

Er valt nog veel winst te behalen!
 
 

Caspar Gesthuizen

Ik wil professionals echt verder helpen, beter maken in hun vak en laten groeien als mens.

Roy van Bijsterveld

Talenten laten bloeien, samen hogere resultaten bereiken en werkgeluk verhogen.

Bekijk alle trainers