Trainer: Patrick Mekke

Ik haal mijn energie uit het beter en sterker maken van mensen door te focussen op hoe het wel kan

<h2>Patrick Mekke</h2>

Patrick Mekke

Sinds 2019 Directeur / DGA en trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales en Communicatie.

p.mekke@steynallberg.com

“Bij ons draait het om het succes van onze partners.”

In het Limburgse land geboren en in Brabant getogen. Ik kom uit een gezin van vier. Een jongere zus, een vader die zijn hele leven in het onderwijs heeft gewerkt en een moeder die naast haar fulltimebaan als moeder, succesvol was in de verkoop van textiel. Ik heb een vrij onbekommerde jeugd gehad, ben door mijn ouders altijd vrijgelaten om mijn dromen te volgen en om mijn grenzen met vallen en opstaan te ontdekken. Dingen werden niet spannend gemaakt, ik vermoed dat ik daar mijn nuchtere karakter aan heb overgehouden…
Inmiddels woon ik in Weesp, net onder Amsterdam, heb een fantastische vriendin en een prachtige zoon.

Mijn werkzame leven ben ik begonnen met een bijbaantje in de plaatselijke supermarkt als vakkenvuller. In die tijd werd de net ingevoerde Arbowet nog niet heel serieus genomen, aangezien mijn moeder tijdens één van de eerste werkdagen om 22.30 ’s avonds kwam vragen of haar zoon nog wel thuiskwam, want de volgende dag moest ik toch wel weer naar school.

Deze eerste stappen in de winkel bleken achteraf wel het fundament te zijn voor een hele mooie en leerzame carrière in de Retail en zakelijke dienstverlening, waarin ik allerlei mooie functies heb mogen bekleden en voor mooie organisaties heb gewerkt. Van supermarktmanager, tot regiomanager, tot vestigingsdirecteur en commercieel manager.

Tijdens de laatste jaren van mijn carrière in loondienst merkte ik wel steeds vaker dat ik aanliep tegen alle verplichtingen die dat met zich meebrengt. Daarnaast mistte ik de vrijheid om mijn eigen ideeën en plannen uit te voeren. Ik zocht ook een manier om mijn opgedane kennis en kunde over te brengen op andere mensen.

Tijdens mijn zoektocht naar vrijheid en ondernemerschap kwam ik in contact met Steyn&Allberg. De combinatie van ondernemen en het helpen en ontwikkelen van mensen leek mij op het lijf geschreven. Nu, ruim 2 jaar later bleek dit voor mij een schot in de roos. Eerst als beginnend trainer het interne opleidingsprogramma gevolgd en organisaties en individuen getraind. Nu inmiddels als operationeel directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en de werving en selectie van nieuwe partners.

Naast mijn dagelijkse rol ben ik eind 2020 ook als DGA toegetreden tot de organisatie. Waarom? Ik heb vanaf dag één altijd de potentie gezien van deze organisatie. Door de aansprekende missie en visie waarmee Thijs Evers dit bedrijf heeft opgericht, samen met de plannen om het nét even anders te doen dan de inmiddels gevestigde namen, voel ik mij als een vis in het water. Ik ga geen dag meer naar mijn werk met tegenzin, want bij ons draait het om het succes van onze partners. En daar doe ik het voor!

Ik haal mijn energie uit het beter en sterker maken van mensen door te focussen op hoe het wel kan. Werken moet gelijk staan aan plezier en voldoening. Ik sta voor duidelijk, consequent, behulpzaam en plezier.

Patrick Mekke

Directeur / DGA, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

First Man
van Damien Chazelle

Gespecialiseerd in

Sales en Communicatie
Operationeel directeur

Meest waardevolle boek

Één fan per dag
van Jos Burgers

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Patrick Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Thijs Evers

In mijn rol als trainer help ik ondernemers en managers hun doelen versneld te realiseren.

Jeroen Smits

Trainen op basis van inhoud en entertainment, maakt dat je leert zonder dat het je moeite kost!

Joyce Engelen

Wat we horen – vergeten we; wat we zien – onthouden we; Wat we doen – begrijpen we.

Bekijk alle trainers