Trainer: Ralph Roels

Hulp bieden bij het creëren van nieuwe inzichten!

<h2>Ralph Roels</h2>

Ralph Roels

Sinds 2020 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Communicatie en Sales.

r.roels@steynallberg.com

“Hulp bieden bij het creëren van nieuwe inzichten wat resulteert in persoonlijke groei en duurzame verandering.”

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in het Brabantse Best. Mijn ouders waren beiden leraar en hebben er, naast hun goede zorg, altijd op gehamerd dat school en diploma’s belangrijk zijn voor je toekomst. Ikzelf heb dit lange tijd anders gezien en was met alles bezig behalve leren. Mijn moeder was uiteindelijk de drijvende kracht achter het afronden van mijn middelbare school (VWO). Ik was met name bezig met sporten en plezier maken en had werkelijk geen idee wat ik wilde gaan doen. Het was uiteindelijk mijn vader die me adviseerde om Rechten te gaan studeren met de klassieke reden; ‘Daar kun je zoveel mee doen jongen’. Zonder hier verder over na te denken heb ik me ingeschreven bij de Universiteit Maastricht om de studie vervolgens met horten en stoten af te ronden.

Als je klaar bent met studeren begint het echte leven. Ik had destijds een ‘pluk de dag’ mentaliteit en hierdoor nog steeds niet echt een idee wat ik leuk vond en dus wilde gaan doen. Uiteindelijk ben ik begonnen als Tax Consultant binnen de Big 4. Niet iets wat qua persoonlijkheid bij me past, maar hier kwam ik gaandeweg pas achter. Recruitment Consultant bij Brunel Legal lag al een stuk meer in mijn straatje. De interactie met mensen en het opbouwen en onderhouden van een netwerk gaat me van nature makkelijk af.
Bij de overstap naar Philips dacht ik de laatste stap richting werkgeluk te kunnen zetten. Eerst als Recruitment Consultant bij HR en later als Head of Legal Operations op de Juridische afdeling. Een joekel van een burn-out zorgde echter voor een drastische wijziging van mijn plannen. Een lang traject van herstel volgde met bezoeken aan een psycholoog, psychiater, haptonomie, mindfulness en coaching. Hierdoor kwam ik langzaam maar zeker tot het besef dat het roer drastisch om moest. Als je gelukkig en gezond wilt zijn zul je qua werk datgene moeten doen waar je hart ligt.

Waar ligt nou mijn hart? Voor mij is dit waarde toevoegen en mensen helpen om hun doelen te bereiken. Ik krijg er energie van, vind het leuk en ik ben er goed in. Na het behalen van mijn coaching papieren ben ik voor mezelf begonnen als trainer en coach.
Door mijn sensitiviteit, analytische vaardigheden en rationele aanpak zet ik mensen en groepen makkelijk in beweging. Ik voel me thuis als ik voor een grote groep sta. Door mijn ervaring met het aansturen van teams en werken bij grote, internationale organisaties heb ik de tools om duurzame en positieve verandering te kunnen bewerkstelligen door alle lagen van een organisatie.

Om mezelf professioneel te blijven ontwikkelen heb ik onlangs mijn expertise aanbod uitgebreid door me aan te sluiten bij Steyn & Allberg. Een organisatie die, net als ik, er naar streeft om mensen belachelijk goed te willen helpen. Vanaf het 1e moment voelde het goed en ik zie de toekomst dan ook zonnig tegemoet.
Onlangs werd ik 40. Voor mijn gevoel een mijlpaal en een uitgelezen moment voor reflectie. Er is ontzettend veel gebeurd de laatste jaren. Door schade en schande word je je steeds meer bewust van datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt. In mijn geval, het helpen van mensen via vaardigheidstrainingen en coaching om een volgende stap te zetten als mens en professional.
Ik ben blij met de samenwerking met Steyn & Allberg en trots dat ik de stap heb durven nemen als ondernemer. Op naar nog meer werkgeluk.

Mijn ervaring en praktische aanpak helpen de deelnemers met de vertaalslag naar een nieuwe manier van denken en positieve gedragsverandering.
Ralph Roels

Trainer Communicatie en Sales, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

Full Metal Jacket
van Stanley Kubrick

Gespecialiseerd in

Communicatie en Sales
leiderschap

Meest waardevolle boek

Waarom begrijp je me niet?
van Brigitte Heldeweg

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Ralph

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Martijn Vroom

Training en coaching is mijn passie!
 
 

Mark Kronenburcht

Belachelijk goed worden in wat je doet?
 
 

Joyce Engelen

Wat we horen – vergeten we; wat we zien – onthouden we; Wat we doen – begrijpen we.

Bekijk alle trainers