Trainer: René Voortman

Succesvol zijn met een organisatie komt door de kwaliteit van uw medewerkers

<h2>René Voortman</h2>

René Voortman

Sinds 2020 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales en Management.

r.voortman@steynallberg.com

“Binnen de lijnen wil ik winnen en wil ik het maximale eruit halen. Buiten de lijnen en de ‘19e hole’ wordt het een gezellige boel met mij.”

Ik herinner me nog als de dag van gisteren de X-factor die ik opdeed bij het volgen van de training Jeugd Voetbal Coach. Ik was 18 en had al best wat vrijwilligerswerk en elftalbegeleiding bij de plaatselijke voetbalclub gedaan. De aanmelding voor de pedagogische academie was de deur uit, onderwijzen zou mijn ding worden. Achteraf was het allemaal zo logisch. Hoe verbind je leeftijd, kennis en ervaring aan het bereiken van doelen? Training, trainen en trainen.
Maar ik zag al snel dat er ook goede voorwaarden moeten zijn om te willen trainen en het maximale eruit te halen. Geweldig vond ik het om trainingsprogramma’s te maken. De doelen planmatig te benaderen en de motivatie van de deelnemer niet uit het oog te verliezen.
Ik heb wel geleerd om pragmatisch en realistisch met doelen en planningen om te gaan. Het einddoel verander je niet, de route er naartoe kan wel eens anders zijn.

Ik ben 59 jaar, en de afgelopen 22 jaar manager geweest bij een Business Unit voor verkoop en implementatie van bedrijfssoftware.

Ik heb kennis van Sales, pre-sales, Services, software productontwikkeling, marketing, support, finance, Partner management. Ben de laatste 25 jaren actief geweest met klanten en partners in met name het MKB segment en ken ook ondernemers uit heel veel verschillende branches.

Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen waar ik graag op oppas. Ik ben een sportfanaat, hou van lezen en verre reizen naar onbekende gebieden. Binnen de lijnen wil ik winnen en wil ik het maximale eruit halen. Buiten de lijnen en de ‘19e hole’ wordt het een gezellige boel met mij.

Vind ik mezelf nu een voetbaltrainer, onderwijzer, ondernemer of manager? Eigenlijk ben je verkoper. En iedereen is verkoper. Als je wilt dat een ander iets voor jou doet, dan moet je dat ‘verkopen’. Maar een goede verkoper word je niet zo maar. En een goede verkoper blijven al helemaal niet. Je moet continu werken aan je kennis en vaardigheden en dit zoveel mogelijk toepassen.

De laatste jaren ben ik van voetbal overgestapt naar golf. Ze zeggen wel eens de handicap die je hebt zijn het aantal uren dat je werkt in de week. En dat klopt ook wel. Door veel te trainen, oefenen en te spelen word je beter, daarnaast heb je een coach nodig die je helpt om de doelen te bereiken. En dat is de reden dat ik me bij Steyn&Allberg heb aangesloten. De mindset om individuen te ontwikkelen tot goede verkopers en managers door doorlopende programma’s aan te bieden, spreekt mij erg aan.

Dat past in mijn filosofie en ik weet zeker dat ik organisaties help bij het ontwikkelen van de medewerkers om de doelen te bereiken.

Een goede verkoper word je niet zo maar. En een goede verkoper blijven al helemaal niet. Je moet continu werken aan je kennis en vaardigheden en dit zoveel mogelijk toepassen.

René Voortman

Trainer Sales en Management, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

The Bridge (TV-serie)
van Hans Rosenfeldt

Gespecialiseerd in

Sales
en Management

Meest waardevolle boek

The Startup Way
van Eric Reis

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil René

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Hans Klippel

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.
 

Evert Perton

Mijn handen jeuken om ‘iedereen in beweging’ te krijgen.
 

Paulus Boike Tojo

Met mijn ambitie, kennis en ervaring meerwaarde creëren voor anderen en mezelf.

Bekijk alle trainers