Trainer: Ronald van Oostenbrugge

Geloof in eigen ontwikkeling is de basis voor groei

<h2>Ronald van Oostenbrugge</h2>

Ronald van Oostenbrugge

Sinds 2021 trainer bij Steyn&Allberg.
Trainer Management & Commercie

r.vanoostenbrugge@steynallberg.com

In de sport vormt passie en plezier van een sporter het fundament voor persoonlijke en sportieve groei & prestaties. Een sporter stelt zijn doelen, verlegt zijn grenzen en ontwikkelt zijn potentieel in een continu veranderende omgeving, als individu of als  teamspeler. Een sportmindset vergroot het vermogen van mensen en organisaties om te leren, te groeien en te veranderen.

Als jochie geboren en getogen in hartje van het land, Utereg m’n stadsie, zoals wij dat zo mooi zeggen. Opgegroeid in een familie waar sport en prestatie van jongs af aan met de paplepel werd in gegoten. Natuurlijk was school ook belangrijk, althans dat vonden mijn ouders. Ik dacht er in mijn pubertijd toch iets anders over. Het verstand komt met de jaren, bleek later. Ieder kiest zijn eigen pad om te groeien en te ontwikkelen. Dat mag, het kan en moet kunnen.

Sport heeft mij gevormd en heeft mij heel veel gebracht, sociaal en maatschappelijk. Als sinds mijn jongste jeugd ben ik jarenlang als teamsporter actief geweest op landelijk hoogste competitieniveaus om uiteindelijk ruim na mijn 40ste af te zwaaien. Niets mooier dan met een team prestaties en resultaten te leveren, leren te winnen en te verliezen, leren te incasseren en te accepteren, leren te motiveren en te inspireren, leren samen te werken en te communiceren en leren door te zetten en aan te passen. Mijn ervaring als speler, trainer en coach heeft mij ook maatschappelijk gevormd als professional, manager en leider.

Presteren kan je niet alleen. Net als in de sport is het ook in het bedrijfsleven belangrijk dat de randvoorwaarden voor succes zijn ingevuld voor het kunnen leveren van team- & individuele prestaties. De juiste organisatie en de juiste teamgenoten kan een ieder doen excelleren. Echter presteren kan niet zonder leren. Zowel in de sport als in het bedrijfsleven is het noodzakelijk te blijven leren door zelfontwikkeling, training en/of coaching. Wil jij blijven groeien en wil jij op het hoogste niveau kunnen blijven presteren? Dan is het van belang jezelf blijvend te ontwikkelen. Adopteer een ‘groeimindset’; leer, ontwikkel en train nieuwe vaardigheden, methodieken, routines en automatismen om succesvol te blijven. Doe dit frequent en niet éénmalig, ik spreek uit ervaring.

Maatschappelijk gezien heb ik mooie kansen en mogelijkheden gekregen om mij zelf te ontwikkelen als persoon en professional. Als lid van verschillende management- en directieteams heb ik in lijn met mijn passie en mijn rollen verscheidene leiderschap- & managementopleidingen gevolgd op het gebied van strategie, organisatieontwikkeling, commercie, business innovatie en IT management. Mijn grootste behaalde leerdoel was het op mijn 40ste levensjaar behalen van een Master titel. Een voor mij bijzondere prestatie naast mijn sport en maatschappelijk carrière. Het motto ‘Leven lang leren’ is ook wel op mij van toepassing en dat draag ik ook graag uit. Het heeft mij geholpen en gesterkt in mijn rol als professional, manager en leider. Dankzij mijn achtergrond, opgedane kennis en vaardigheden heb ik verschillende organisaties, teams en medewerkers kunnen helpen in hun groei en verandering.

Ik hou er van om mijn kennis en ervaringen te delen met anderen waardoor ook zij geïnspireerd worden en uitgedaagd worden om te leren en te groeien. Dagelijks blijf ik mijzelf uitdagen om iets nieuws te leren om beter te kunnen presteren en om mensen en organisatie te kunnen blijven helpen zich aan te passen aan een snel veranderende wereld waar onzekerheid en complexiteit het niveau om te presteren continu verhoogd.

Commitment, consistentie, wilskracht, veerkracht en resultaatgerichtheid vormen in de sport de basis om als team en individu te leren, te groeien en te presteren. In het bedrijfsleven is het niet anders. De strategie, de tactiek en het spel veranderen continu waarbij de wendbaarheid van organisatie en weerbaarheid van mensen het verschil kunnen maken. Net als in de sport kan je wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties en mensen resultaatgericht coachen en trainen om maximaal te kunnen excelleren en presteren. Hier ligt mijn passie en ambitie. Ik deel deze graag met u, uw team en uw organisatie.

“Ik geloof in de groei van mensen. Net als in de
sport kunnen talenten, kwaliteiten en vaardigheden worden (door)ontwikkeld en verbeterd door het stellen van leer- & prestatiedoelen. Het succes wordt bepaald door het geloof in individuele groei en de veerkracht van de organisatie erom heen.”

Ronald van Oostenbrugge

Trainer Management & Commercie, Steyn&Allberg

Ronald van Oostenbrugge foto1
Ronald van Oostenbrugge foto2
Headerfoto Ronald van Oostenbrugge

Mijn favoriete film

The Profit (serie)
Marcus Lemonis

Gespecialiseerd in

Management
Commercie

Meest waardevolle boek

Leiderschap in sport en business
Westerbeek & Smit

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Ronald Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Jan Rosier

Er valt nog veel winst te behalen!
 
 

Caspar Gesthuizen

Ik wil professionals echt verder helpen, beter maken in hun vak en laten groeien als mens.

Roy van Bijsterveld

Talenten laten bloeien, samen hogere resultaten bereiken en werkgeluk verhogen.

Bekijk alle trainers