Trainer: Sherida Pengel

Mijn passie is het verder brengen van mensen in de breedste zin van het woord

<h2>Sherida Pengel</h2>

Sherida Pengel

Sinds 2022 trainer bij Steyn&Allberg
Specialisatie: Duurzame Inzetbaarheid en Leiderschaps- en Teamontwikkeling

s.pengel@steynalberg.com

Mijn naam is Sherida Pengel, inmiddels 52 jaar. Geboren in Suriname, opgegroeid in Nederland. Ik LAT met mijn partner in Amsterdam en Almere. We hebben geen kinderen (meer) in huis dus kunnen naast werk tijd besteden aan onszelf en dingen doen die we leuk vinden.

Dat doen we soms samen maar ook apart van elkaar. Ik hou bijvoorbeeld van reizen, door Azië en Schotland, mijn partner is graag thuis. Tot nu toe gaat dat heel goed. We hebben een gezamenlijke passie, Suriname. Daar gaan we een paar keren per jaar heen om heerlijk in de natuur te zijn op de plantage van mijn voorouders. Ik heb jarenlang intensief getennist, helaas lukt dat niet meer vanwege knieblessures. Nu maken we lange wandelingen en fietstochten. Mijn favoriete boeken hebben te maken met compassievol leven. Leven met aandacht voor de balans in jezelf en met je omgeving. Kan ik iedereen aanraden!

Mijn loopbaan ben ik gestart in financiële dienstverlening bij een bank. Na een aantal jaren gooide ik het roer om, ik wilde meer betekenen. Ik ging als maatschappelijk werkster multi-problem gezinnen begeleiden in de jeugdzorg. Later maakte ik de stap om leiding te gaan geven in verschillende functies in het hoger management. Afdelingshoofd en directeur in de jeugdzorg, hoofd onderwijs, P&O en sociaal domein bij gemeenten. Mijn laatste job als werknemer was programmamanager fysiek domein bij een gemeente. Vrijwilligerswerk doe ik in een hospice waar ik zorg verleen bij de laatste levensfase. Ook ben ik bestuurslid van de VMBN (beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers Nederland) en de EAMBA (Europese Associatie voor mindfulness). In deze rollen hou ik me bezig met de ontwikkeling van mindfulness op nationaal en internationaal niveau.

Mijn passie is het verder brengen van mensen in de breedste zin van het woord. Re-integratietrajecten na uitval door burn-out of depressie. Verminderen van stress maar vooral preventief: jezelf in balans houden en leren omgaan met uitdagingen die het leven met zich meebrengt. Zoals ziekte, rouw & verlies, ouder worden, zorgen voor ouders, verandering in werkomgeving. We hebben er, vroeg of laat, allemaal mee te maken. Een aantal jaren geleden heb ik, na het overlijden van mijn dochter, een zware periode doorgemaakt. Ik ben toen in contact gekomen met mindfulness meditatie. Het beoefenen van meditatie heeft bijgedragen aan mijn verwerkingsproces. Inmiddels is dit mijn specialisme.

Ik geef open mindfulness stressreductie groepstrainingen in Amsterdam. Individuele personen coach ik met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Daar ben ik me ook verder in aan het ontwikkelen tot ACT therapeut voor het begeleiden bij dieperliggende trauma’s.
Werkgevers kunnen bij mij terecht met vraagstukken rondom Vitaliteit, Werkgeluk, Diversiteit & Inclusie, mindful werken in teams met meer verbinding om tot betere resultaten te komen, hybride werken en leiderschapsontwikkeling. Ik geef advies, workshops en trainingen over inclusieve werkomgevingen waar je jezelf naar het werk kunt brengen. Tweetalig, in het Nederlands en Engels.

Mijn passie is het verder brengen van mensen in de breedste zin van het woord. Re-integratietrajecten na uitval door burn-out of depressie. Verminderen van stress maar vooral preventief.

Sherida Pengel

Specialisatie: Duurzame Inzetbaarheid en Leiderschaps- en Teamontwikkeling, Steyn&Allberg

Als partner samenwerken bij Steyn&amp;Allberg voelt voor mij als thuiskomen in een groep met gelijkgestemden. We versterken elkaars kracht, passie en expertise. We inspireren elkaar om voor organisaties belachelijk goede maatwerktrainingen en coaching te bieden. Wil je ook een werkgever zijn waar je medewerkers trots vertellen dat ze er werken omdat ze volledig zichzelf kunnen zijn, ze kunnen leren en ontwikkelen en ze fijn samenwerken om tot betere resultaten te komen?
Neem dan contact op met mij of met één van mijn collega partners. Samen brengen we jou en jouw organisatie verder in de richting van die topwerkgever!

Sherida Pengel

Mijn favoriete film

Gladiator
van Ridley Scott

Gespecialiseerd in

Specialisatie
Duurzame Inzetbaarheid en Leiderschaps- en Teamontwikkeling

Meest waardevolle boek

The Alchemist
van Paulo Coelho

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Sherida Persoonlijk ontmoeten

(

Bekijk meer inspirerende trainers

Martijn Vroom

Training en coaching is mijn passie!
 
 

Mark Kronenburcht

Belachelijk goed worden in wat je doet?
 
 

Léon Jonker

Door samen op zoek te gaan naar de juiste balans, haal je het beste uit medewerkers.
 
 

Bekijk alle trainers