Trainer: Suzanne Mellenbergh

Vertrouwen zorgt ervoor dat deelnemers echt in de leerstand gaan

<h2>Suzanne Mellenbergh</h2>

Suzanne Mellenbergh

Sales & Transfer

Sinds 2022 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Sales en Transfer

s.mellenbergh@steynallberg.com

“You don’t have to be great to start, you have to start to be great” (Zig Ziglar)”

Mijn naam is Suzanne Mellenbergh. Geboren en getogen in Rotterdam en ik woon daar nog steeds in de buurt met mijn gezin. Ik ben een vrolijke levensgenieter, enthousiaste trainer met veel ervaring in sales én trotse partner bij Steyn & Allberg. Ik hecht grote waarde aan de kwaliteit van mijn trainingen. Het moet toepasbaar zijn in de praktijk. Met de juiste intake, didactische aanpak,  toepassing én follow-up kun je echt blijvende verandering aanbrengen. Ik heb grote interesse in de transfer: Transfer is het vermogen om het geleerde na de training blijvend toe te passen in de praktijk, in het dagelijks werk. Want dáár zit het rendement van een training.

Mensen helpen de verandering te weeg brengen die zij zoeken, dat is mijn drijfveer. Zo ben ik ook het vak ingerold. Ik werkte met veel plezier in marketing en sales bij een multinational en werd gevraagd om, buiten mijn rol om, een groep collega’s te trainen. Toen was daar de klik: dit is wat ik wil blijven doen! Die ervaring bewijst ook de quote van hierboven: ik was gestart voor ik het wist en groeide van daaruit verder.
Wat volgde waren (trainers)opleidingen, train de trainers en uiteraard ook veel doen. Als in-huis-trainer en L&amp;D manager was ik jaren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van “mijn” teams: de vertegenwoordigers van de multinational waar ik werkte. Nu train ik graag een diversiteit van bedrijven en medewerkers. Alhoewel salestrainingen toch wel mijn eerste liefde blijven.

Met betrekking tot het onderwerp transfer is veel onderzoek gedaan naar wat niet werkt, wat wel werkt en wat nóg beter werkt. Ik maak daar gebruik van en verdiep me er nog steeds in. Mijn deelnemers krijgen dan ook een training waarin essentiële transfer-uitgangspunten zijn opgenomen zodat ze maximaal rendement halen uit de training .

En dat nieuwe gedrag? Daarin zit de uitdaging en daar gaan we dan samen mee aan de slag tijdens de training.

Suzanne Mellenbergh

Sales & Transfer, Steyn&Allberg

En als bedrijven of teamleiders de transfer verder willen verbeteren in de organisatie, dan kan ik daar extra ondersteuning bij geven. Want voor mij is een optimale transfer de definitie van belachelijk goed willen helpen: het motto van Steyn en Allberg.

Om een tipje van de sluier op te lichten: vertrouwen in eigen invloed en eigen kunnen is één van die manieren om te zorgen dat deelnemers goed rendement uit een training halen. Vertrouwen zorgt ervoor dat deelnemers echt in de leerstand gaan. Het is essentieel dat deelnemers ervaren, erop kunnen vertrouwen, dat het mogelijk is om invloed te hebben op een situatie. En dus niet dat “die klant nu eenmaal zo is”. Daarnaast zullen deelnemers ook vertrouwen moeten krijgen in zichzelf. Want ook al kan een senior-collega of de trainer het wel, ze moeten het vertrouwen hebben dat zíjzélf ook in staat zijn die situatie te beïnvloeden door ander gedrag te laten zien. “Inderdaad! Als ik dit anders aanpak, is de klant best bereid om…”.

En dat nieuwe gedrag? Daarin zit de uitdaging en daar gaan we dan samen mee aan de slag tijdens de training. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op en ik kom graag en geheel vrijblijvend kennismaken. Tot dan!

Mijn favoriete film

Alles van Start Trek
(Guilty pleasure 🙂 )

Gespecialiseerd in

Gastvrijheid en Sales en Transfer

Meest waardevolle boek

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
van Stephen Covey

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Robert Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Rendement Trainingen

Rendement Trainingen

van wat is het Rendement van trainingen? Heel veel organisaties investeren geld en tijd in (communicatie)trainingen. De redenen zijn divers. U wilt commercieel excelleren of beter leren netwerken of uw tijd beter inrichten en ga zo maar door. Trainingen als...

Performance management en ‘DTD’ – Durf te Dromen!

Performance management en ‘DTD’ – Durf te Dromen!

erformance management en persoonlijke ontwikkeling Performance management start met vragen wat je in de toekomst wil, dan moet je daar vaak even over nadenken. Als ik je vraag wat je vervelend of leuk vindt op dit moment, dan weten we dat vaak feilloos aan te geven....

Bekijk al mijn blogartikelen

Bekijk meer inspirerende trainers

Kees Bos

Ik geloof dat als mensen plezier hebben in wat zij doen, zij succesvol zijn.

Caspar Gesthuizen

Ik wil professionals echt verder helpen, beter maken in hun vak en laten groeien als mens.

Roland Smit

Hogere resultaten voor uw werknemers voor nu en in de toekomst.

Bekijk alle trainers