Trainer: Virgil van Dijk

Ik help u met persoonlijke- en organisatie ontwikkeling voor de lange termijn

<h2>Virgil van Dijk</h2>

Virgil van Dijk

Sinds 2020 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Management en Communicatie.

v.vandijk@steynallberg.com

“Met mijn sensitiviteit, doortastende en soms ook confronterende manier van trainen zet ik groepen en organisaties in beweging. Dat is mijn kracht.

Virgil van Dijk dus en niet de voetballer! Ik ben geboren in een flat in de gemeente Monster, dus op grote hoogte! Ik hou van sporten zoals paardrijden, hardlopen en wand- en bergklimmen. Ik woon samen met mijn vriendin en heb twee volwassen kinderen waar ik ontzettend trots op ben. Ik leef op een duurzame manier, dus niet teveel spullen en eerbied voor de natuur. Ik hou van buiten zijn in de natuur om te wandelen, te spelen zoals bergklimmen en van grenzen opzoeken van mezelf. Ik ben dus een echt buitenmens, en heb de onderstaande slogan vaak voorhanden:

“Wie stopt met spelen wordt stram in z’n hoofd”

Loopbaan

Ik ben ooit na mijn Universitaire psychologie opleiding gestart met werken bij Defensie. Er was in die tijd weinig werk voor afgestudeerde psychologen en er zat in ieder geval niet bij wat ik graag wilde, namelijk spelen in de natuur. En dat kon bij defensie wel. Ik ben gestart bij defensie bij de marechaussee. Het was een mooie tijd qua samenwerking met collega’s. Ik heb daar veel mogen doen en kunnen meemaken, leuke en niet leuke dingen. Bij defensie startte ik met het geven van mijn eerste opleidingen op het gebied van leidinggeven en teambuilding. Dit zijn nog steeds specialistische gebieden waar ik graag training in geef. Het nastreven van vrijheid en mensen daar de ruimte voor geven om ieder op zijn manier te ontwikkelen vind ik belangrijk.

Mensgericht trainen

Later ging ik me als jonge ondernemer ontwikkelen op het gebied van opleidingen en het begeleiden van veranderingen van en in organisaties bij een groot opleidingsinstituut. Ik hou me vooral bezig met doelgericht resultaten halen. Het geven van opleidingen op het gebied van projectmanagement en servicegerichtheid. Dat doe ik naast het zelf uitvoeren van projecten en verbeteren van kwaliteit en service van organisaties. Daar merkte ik, dat vooral de vaardigheden het verschil maken waarom organisaties wél of niet effectief werken. En ik heb me vooral gespecialiseerd daar waar mijn oorsprong van mijn interesse zat, in de mens en zijn competentie ontwikkeling. Ik begeleidde trainingen op het gebied van klantgerichtheid, helpdeskvaardigheden, adviesvaardigheden, onderhandelen, conflicthantering, leiderschap, teambuilding, projectmanagement en servicegerichtheid. Allemaal mensgerichte trainingen.

Rendement van trainen

Ik verwacht in trainingen en in samenstelling gesprekken van een training dat er een klik is tussen mij en de opdrachtgever maar ook met de deelnemers. Zo haalt een ieder het meeste effect uit een training en dat zorgt voor het beste rendement.

Wie ben ik? Ik ben een vader, een psycholoog, veteraan en Ik ben partner bij Steyn en Allberg, echt een trainer in hart en nieren. Maar eerlijk gezegd maakt het me niks uit wie ik ben, het gaat erom wat ik doe! En dat is mensen en organisatie in beweging zetten als trainer, coach en trots partner van Steyn&Allberg.

Ik vind het leuk om trainingen om maat te leveren, zodat het klopt bij uw organisatie. Een training moet effectief zijn, dus het betrekken van alle deelnemers en de opdrachtgever is essentieel voor mij.

Virgil van Dijk

Trainer Management en Communicatie, Steyn&Allberg

Mijn favoriete film

Saving private Ryan
van Steven Spielberg

Gespecialiseerd in

Management en Communicatie
Gesprekstechnieken

Meest waardevolle boek

Team of Teams
van General Stanley McChrystal

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Virgil Persoonlijk ontmoeten

(

Mijn meest recente blogartikelen

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten en kernkwadranten worden veel toegepast. Hieronder een korte uitleg hoe u het kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken voor jezelf, je team of zoals ik doe bij een organisatie om bijvoorbeeld de kernwaardes van de “missie en visie” te zoeken en te vinden....

Teamprestatie verbeteren?

Teamprestatie verbeteren?

Teamprestatie verbeteren door samenwerking op de stormbaan ? Een stormbaan werkt echt niet om beter te worden in leidinggeven of om een teamprestatie te verbeteren!  Het werkt juist om de onderliggende manier van communiceren, drijfveren en gedrag boven te krijgen....

Hoe nu verder met hybride werken?

Hoe nu verder met hybride werken?

het het Wat betekent hybride werken voor mijn organisatie? Een belangrijke vraag die momenteel speelt bij veel organisaties. Zeker nu veel medewerkers uitspreken dat gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuiswerken na corona de voorkeur heeft. In dit artikel deel...

Bekijk al mijn blogartikelen

Bekijk meer inspirerende trainers

René Voortman

Succesvol zijn met een organisatie komt door de kwaliteit van uw medewerkers.
 

Marianne Boerman

Gooi het roer om!
 
 

Bekijk alle trainers