Trainer: Wim Turksma

Het willen leren en creëren is feitelijk de diepste drijfveer die wij hebben

<h2>Wim Turksma</h2>

Wim Turksma

Sinds 2021 trainer bij Steyn&Allberg.
Gespecialiseerd in Communicatie en Management.

w.turksma@steynallberg.com​
“In de huidige, constant veranderende wereld is het als mens of organisatie van cruciaal belang om je aan te passen en mee te groeien met de omgeving.”

,Mijn naam is Wim Turksma, ik ben 53 jaar oud en geboren in het dorp Lage Vuursche (gemeente Baarn) bekend van de pannenkoeken, midgetgolf en Drakensteyn, het huidige landgoed van prinses Beatrix. Toen ik nog een baby was zijn wij verhuisd naar Baarn waar ik bijna 25 jaar heb gewoond. Mijn vrouw komt uit Soest en uiteindelijk ben ik daar ook gaan wonen ,samen met mijn dochter van 25 jaar (inmiddels uitwonend) en onze zoon van 22 jaar. Wij hebben twee eigenwijze dwergteckels die wij lekker uit kunnen laten in de bossen of bij de nabijgelegen Soesterduinen.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik heel jong was. Wij hadden het helemaal niet breed waardoor er weinig mogelijk was. Ik kon redelijk goed leren maar was niet echt gemotiveerd of gestimuleerd om goede keuzes in te maken. Ik was meer te vinden op het voetbalpleintje dan in de schoolbanken, want dat vond ik echt leuk. Ik koos toen voor de makkelijke weg en haalde gemakkelijk de MAVO en daarna had ik de droom om een eigen sportzaak te beginnen, net als al die profvoetballers deden. Ik startte met een commerciële opleiding (MCO) maar had mij niet verdiept in wat er gevraagd werd en of dit dan voldoende aansloot bij mijn doel. Ik ben daardoor dan ook vroegtijdig gestopt. 

Na wat omzwervingen ben ik in de ICT beland, eerst als helpdeskmedewerker direct collega’s en klanten helpen die niet verder konden en later als teamleider en leidinggevende waarbij ik mijn medewerkers kon ondersteunen en faciliteren. Daarnaast ben ik vrijwilligerswerk gaan doen om ook maatschappelijk mijn steentje bij te dragen. In eerste instantie in de begeleiding van jongeren bij het leren en structuur aanbrengen en daarna als gastheer bij een inloophuis voor mensen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Belangrijke drijfveren hier, maar ook op het werk zijn zingeving, het gevoel hebben een echte bijdrage te leveren en hier (regelmatig) waardering voor ontvangen. Ik (zaal)voetbal nog steeds en heb sinds kort golfles waar ik enorm veel plezier uithaal maar ik hou ook van muziek, een concert bezoeken of gezellig naar de bioscoop.

Ik ben naast mijn werk opleidingen gaan doen op HBO niveau en eerst mijn Bachelor gehaald en 5 jaar geleden mijn Master diploma behaald. Tussendoor ben ik mij meer gaan verdiepen in wat er nodig is om een zo goed mogelijke leidinggevende te worden en hoe ik mij daarin kan scholen. Ik heb trainingen en cursussen gevolgd in NLP, Geweldloze/verbindende communicatie maar ook op het vlak van (mental) coaching. In de ICT wereld wordt veel gewerkt met Agile en Lean waardoor ik recent ook een post-HBO diploma heb behaald als Agile Lean Teamcoach. Het meest opvallende is dat je zoveel meer gaat leren over jezelf en waar jouw belemmeringen zitten voordat je daadwerkelijk anderen kunt gaan helpen. Het is net als de instructies in een vliegtuig waar je eerst zelf je zuurstofmasker opzet voordat je andere mensen helpt.

In de huidige, constant veranderende wereld is het als mens of organisatie van cruciaal belang om je aan te passen en mee te groeien met de omgeving. Dit vraagt om wendbaarheid en aanpassingsvermogen en een onderzoek naar hoe jouw talenten aansluiten bij wat er gevraagd wordt of wat een team of organisatie nodig heeft om waarde toe te voegen. Vaak is het lastig om dit vanuit de eigen belevingswereld te doorgronden en helpt het om hier ondersteuning of begeleiding in te krijgen. Ik kan je daar mee helpen door je niet alleen te horen maar ook echt te luisteren, door niet alleen te kijken maar je ook echt te zien maar ook door je te prikkelen of confronteren. Ieder mens heeft talenten en ik ga graag samen met jou en de organisatie op zoek naar deze (verborgen) schatten. 

Het aanbod van Steyn&Allberg, helpt om te onderzoeken welke stappen jij of jouw team zouden moeten maken, welke trainingen passend zijn en hoe dit zichtbaar en meetbaar kan worden gemaakt. Ik ben dan ook zeer blij dat ik als partner aan ben gesloten. Ik ben er van overtuigd dat iedereen wil leren en creëren, mits er goed is gekeken naar het (gezamenlijke) doel en er voldoende pijn of beloning is. Het willen leren en creëren is feitelijk de diepste drijfveer die wij hebben.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen wil leren en creëren, mits er goed is gekeken naar het (gezamenlijke) doel en er voldoende pijn of beloning is.

Wim Turksma

Trainer Communicatie en Management, Steyn&Allberg

wim turksma
wim turksma

Mijn favoriete film

Lion King
van Disney

Gespecialiseerd in

Communicatie en Management
gesprekstechnieken

Meest waardevolle boek

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
van Stephen Covey

Enthousiast? Neem contact met mij op!

Ik wil Wim

Mijn meest recente blogartikelen

Er zijn geen blogartikelen beschikbaar

Bekijk meer inspirerende trainers

Virgil van Dijk

Ik help u met persoonlijke- en organisatie ontwikkeling voor de lange termijn.
 

Yvo Keijers

Er is altijd ruimte tot ontwikkeling.
 
 

Roel Uildriks

Samen het beste uit jezelf halen en anderen gelukkiger en succesvoller maken.
 

Bekijk alle trainers